Nyheder

Filmfabrikken vinder førstepris på TheNextFilmFestival 2018

Filmfabrikkens afgangsfilm 'Den blå fisk' var nomineret i samtlige kategorier på TheNextFilmFestival 2018 - publikumspris, bedste skuespiller og skuespillerinde, bedste manuskript og bedste film - i den landsdækkende filmfestival for unge filmskabere under 16 år. Og filmen vandt førsteprisen for bedste manuskript i filmfestivalen, der netop er afholdt i Odense.

Se filmen her

Filmfabrikken vinder U16 og er atter på vej til Odense

Ved den regionale filmfestival for unge filmfolk, TheNextFilmFestival, i Næstved vandt Filmfabrikkens ”Det’ bare for sjov” hovedprisen i kategorien U16, altså for film produceret af unge under 16 år. Faktisk dominerede filmen festivalen. ”Det’ bare for sjov” var nomineret i hele fire kategorier: Bedste manuskript, bedste mandlige hovedrolle, bedste instruktør og bedste film. Og den vandt både priserne for bedste manuskript og bedste film.

Hvad farve har musikken, og hvordan ser den ud?

Filmfabrikken, Vordingborg Musikskole og Billedskolen Storstrøm udvikler sammen et filmprojekt, hvor musik, billedkunst og filmfortælling udfordrer hinanden til samarbejde og nye udtryk.

Det er egentlig indlysende. Film er gesamtkunst, hvor dramatik og skuespil, dekoration og rekvisitter, rum og musik arbejder sammen til en kunstnerisk helhed. Det er egentlig også indlysende, at alle kunstarter harmonerer (eller det modsatte) og er lige vigtige for en films færdige udtryk.

OFF, Odense 2017

Filmfabrikkens lærere møder gamle elever på Odense Internationale Film Festival. De går alle på Talentskolen i Næstved og fortsætter således deres filmuddannelse. Hold øje med dem!

Filmfabrikken starter åbent filmværksted til efteråret

Med støtte fra Fanefjord Sparekasses Fond kan Filmfabrikken nu realisere en gammel drøm: Filmfabrikkens Værksted.

Værkstedstanken er lige så enkel, som den er effektiv: Filmværkstedet er åbent for alle filminteresserede unge og voksne, som her kan møde ligesindede, deciderede nørder og andet godtfolk med fortællelyst og billedglæde. På Filmværkstedet kan man udveksle ideer, hjælpe hinanden med gode råd og skabe en sund delekultur, der understreger og forstærker den folkelige filmkultur, som er blevet en del af Vordingborg Kommunes profil.

Die Asta 2016

Onsdag den 12. oktober 2016 summede Biografen Stege af ustyrligt liv. Klokken 16.00 blev den første skolefilmfestival i Vordingborg Kommune afholdt. Kommunens 7. og 8. klasser havde tilmeldt i alt 13 film. Og der var kun 5 priser.

Festivalen er en hyldest til filmens historie og nye filmhistorier. Til rødder og til vinger. Filmfestivalen har taget navn efter stumfilmdivaen Asta Nielsen, der levede en stor del af sine sidste år på Møn, og hvis store karriere i Tyskland gav hende det ikoniske navn Die Asta!

Sider

Subscribe to Nyheder