Projekter

Filmglæde

Projekt Filmglædes mål var at give 20 unge i Vordingborg Kommune mulighed for at opleve filmkunst i samspil med andre kunstarter. De unge skulle kort sagt få oplevelser, analysere og udtrykke sig i levende billeder.

Overordnet var målsætningen også, at filmarbejdet skal fremme samarbejde og selvforståelse, indsigt og fordybelse, lyst til aktiv deltagelse i kulturfora samt i sidste ende opøve empati og give samfundssind.

Projekt Filmglæde handlede i højeste grad om sammenhold og samvær, samtale og samfund.

kultKIT

Filmfabrikken har i 2016/2017 arbejdet sammen med EuroKidz i Lübeck. Forud er gået et halvt år med møder og forarbejde, hvilket naturligvis ikke kunne lade sig gøre uden opbakning og støtte fra den dansk-tyske kulturpulje kultKIT.

I to weekender i henholdsvis Lübeck og på Møn har de unge selv udviklet ideer, skrevet manuskript og filmet dette, og nu er der mulighed for at se resultatet af de unge filmskaberes drømme og håndelag.

Se resultatet her

Filmfabrikken producerer musikvideo på UpArtcore

I weekenden 12. – 14. august 2016 blev der afholdt kreative workshops i Fakse Ladeplads. Et samarbejde mellem Kulturregion Storstrøms projekt Artcore og Fakse Kommunes UpArt skulle bære frugt.

UpArtcore hedder således kunstparaplyen, der holdes over billedkunst og et skulptur-væveveri samt Teater og Performance. Og altså også film, naturligvis.

Filmemnet var både tilpas veldefineret og samtidig velgørende frit med et hav af muligheder: Producér en musikvideo!

Præstø Skole går til filmen

Alle 7. og 8. klasser, henholdsvis 2 og 3, på Præstø Skole har i foråret 2016 sammen med Filmfabrikken produceret i alt 6 film.

Eleverne har selv haft hånd over og styr på forløbet fra idé til færdig film. Og efterfølgende premierer i Bio Bernhard med rød løber, sodavand og chips samt tordnende klapsalver og almindelig beundring.

Alle film er produceret på én uge, hvor Filmfabrikkens og klassernes lærere har stået bi med råd og dåd, men hvor eleverne selv har haft fingre i alle filmprocessens discipliner.

Nordisk Film Camp

I sommeren 2014 afholdt Filmfabrikken i samarbejde med Danske Børne- og Ungdomsklubber Nordisk Film Camp. Fra 30. juni – 4. juli 2014 dannede Filmfabrikken og Teaterhøjskolen Rødkilde ramme om 24 børn og unge fra hele Norden.

Børn og unge, der producerede film, samarbejdede, netværkede og oplevede den mønske natur.

Se invitationen med mere information her

Film Camp er støttet af Vordingborg Kommune

Mit Møn

Møn vrimler med gode historier. Fra mytologisk ladede eventyr fra fortryllet skov over æterisk panteisme til jordnære fortællinger om handlekraftige mennesker før og nu.

For eksempel historier fra 2. Verdenskrig. Eller historier om de mange oldtidsminder, eller nutidige fortællinger om livets gang på Møn.

Der er historier om bonde, fisker og håndværker, rig og fattig, høj og lav, historier fra godser og hytter.

Subscribe to Projekter